FK Pardubice
A tým

PREVIEW | David Mikula: Proti Budějovicím bude znovu klíčová týmovost!

Hráči pod vedením trenéra Radoslava Kováče začali nadstavbu výhrou proti Zlínu. Už tuto neděli se ale Východočeši představí znovu doma, tentokrát se střetnou s celkem z Českých Budějovic. Asistent hlavního trenéra FK Pardubice David Mikula v předzápasovém preview vysvětloval, co bude klíčem k druhému jarnímu vítězství před domácím publikem.

Pardubáci vstoupili do nadstavbové části skupiny o záchranu vítězně, když minulý víkend porazili v CFIG Areně FC Zlín 2:0. „Věřím, že tím, jak jsme zvládli první domácí zápas, nastalo u našich hráčů zklidnění. Konečně jsme hlavně vyhráli doma, což pro nás bylo extrémně důležité. Po třiceti kolech jsme si říkali, že uděláme tlustou čáru. Věděli jsme, že v nadstavbě budeme hrát třikrát doma, a tak by bylo fajn vybojovat 9 bodů z domácích zápasů,“ říká asistent trenéra David Mikula.

Červenobílým se v utkání proti ševcům podařilo udržet čisté konto. Právě tento fakt vypíchl i David Mikula: „Proti Zlínu jsme udrželi po čtyřech duelech konečně nulu vzadu, což byl jednoznačně klíč k úspěchu. Z obou stran byl začátek zápasu nervózní. Strašně moc pomůže, když dáte první gól, a to se nám podařilo. Jsme taky rádi, že jsme si konečně pomohli standardkou. Uvědomujeme si ale, že je nutné dostávat co nejmíň branek.“

V neděli do Pardubic přijede SK Dynamo České Budějovice. Stejný tým hrál v CFIG Areně naposledy z kraje dubna – utkání, hrané před měsícem, skončilo 1:1. „Ten zápas může být v mnoha věcech podobný. Karty jsou rozdané tak, že Budějovice v posledních zápasech bodují. Mají formu, a proto si na ně musíme dát pozor. Obě mužstva začnou ze zabezpečené obrany a znovu to bude hlavně o prvním gólu,“ myslí si Mikula.

Co bude v neděli proti Jihočechům klíčem k úspěchu? „Nejdůležitější bude opět týmovost, kterou jsme předvedli v úvodním nadstavbovém utkání proti Zlínu. Také se musíme vyvarovat velkých chyb. Musíme k tomu znovu přistoupit zodpovědně, a potom budeme úspěšní,“ vysvětluje asistent hlavního trenéra Pardubic.

Pozor! Stále platí akce "Kup si vstupenku na České Budějovice, na Karvinou půjdeš zdarma!" - Vstupenky kupuj zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek